Két kanadai hokist honosított Magyarország

Fotó: MTI/MTVA / HERBERT NEUBAUER

-

A Fehérvár AV19-ben játszó Frank Banham és Andrew Sarauer is letette pénteken az állampolgári esküt, így a krakkói divízió I/A-s vb-n is ott lehetnek a magyar jégkorong-válogatott színeiben.


Az eskütétel pillanata. ;-)

Posted by Sapa Fehérvár AV19 on Friday, April 3, 2015

Frank Banham és Andrew Sarauer magyar állampolgár lett! :)Részletek hamarosan.

Posted by Sapa Fehérvár AV19 on Friday, April 3, 2015

Ezzel Frank Banham lett az első magyar, aki az NHL-ben játszott, hiszen a 39 éves hokis 27 tétmeccsen lépett jégre az Anaheim színeiben, ötször pedig a Phoenix Coyotes-ban. Ezt követően légiósnak állt, játszott Finnországban, Oroszországban, Franciaországban, Svájcban és az osztrák bajnokság (EBEL) négy különböző klubjában – így Szlovéniában, Horvátországban és Magyarországon is. A 30 éves Sarauer csak alsóbb ligákig vitte Észak-Amerikában, majd Dániában légióskodott, mielőtt kikötött volna Székesfehérváron.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány 36 fővel – köztük a két kanadai-magyarral – kezdte meg a felkészülést a vb-re pénteken, a káposztásmegyeri Jégpalotában. A kéthetes programban három tesztmérkőzés szerepel: jövő szerdán Bécsben, két nappal később pedig a budapesti Tüskecsarnokban Ausztria lesz az ellenfél, ugyanitt jövő vasárnap Szlovéniával is lesz egy meccs.

Krakkóba a tervek szerint április 17-én, pénteken utazik a küldöttség. Az április 19-től 26-ig tartó divízió 1/A világbajnokságon sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél.


Lájkolj minket a Facebookon!