Két játékosra máris egy vagyont szórt el a Bayern München

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alex Grimm

-

Épphogy eldőlt, hogy idén is a Bayern München nyeri a német bajnokságot, máris megvan a következő szezon első két igazolása Renato Sanches és Mats Hummels személyében. A két játékos összesen 70 millió eurójába került a müncheni csapatnak.


Az utóbbi hetekben nyílt titokként kezelték, hogy Mats Hummels a nyártól már a Bayern Münchent erősítheti majd. Dortmundban már kezdenek besokallni, ugyanis csak az utóbbi pár évben olyan kulcsjátékosok hagyták ott a csapatot a legnagyobb rivális kedvéért, mint Mario Götze vagy éppen Robert Lewandowski. A német válogatott védő az első hírek szerint 35 millió euróba kerülhetett a Bayern Münchennek. A dortmundi szurkolók korábban ízekre szedték Hummelst, amikor felmerült, hogy a nagy vetélytárshoz igazol.


Üzentek a dortmundiak Hummelsnek: A kapitány elhagyja a süllyedő hajót – minél előbb, annál jobb


A kétszeres portugál válogatott Renato Sanchesért ugyancsak 35 millió eurót fizetett a müncheni csapat. A szemtelenül fiatal, mindössze 18 éves középpályás a Benficában nevelkedett, tavaly első profi szezonjában 24 portugál bajnokin két gólt lőtt, a Barcelona és a Manchester United is figyelte. A gyors, agilis játékos ezzel a transzferrel felkerült a legdrágább tinik listájára, és a franciaországi Európa-bajnokságon tovább növelheti az értékét, ha a magyarokkal egy csoportban szereplő portugál válogatottba meghívót kap.A Bayern Münchentől az idény végén távozik Josep Guardiola vezetőedző, a helyét Carlo Ancelotti veszi át, így vélhetően Hummels és Sanches már az ő kérésére érkezett.