Két hónapos garancia

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Majdnem két hónapig lehet ingyen használni a Media Markt műszaki cikkeit. De a magyarok inkább a könyvekkel ügyeskednek.


Online vásárlás esetében 14 napon belül el lehet állni a vásárlástól, és cserét is lehet kérni. Tipikus eset, ha nem fér be tervezett helyére a hűtő, de ha csak egyszerűen nem tetszik, akkor is vissza lehet vinni. A Media Markt-Saturn magyarországi üzletláncának vásárlói nem élnek vissza ezzel. Pedig két hónapra bővítették ezt az időszakot, ugyanis 60 napig vállalják az indoklás nélküli visszavásárlást – számoltak be a cég vezetői egy sajtótájékoztatón.


Izgultunk, hányan élnek majd ezzel a foci-Eb alatt, és miután megnézték a kedvenc meccsüket, visszahozzák a tévéket az áruházakba. Szerencsére kevesen választották ezt a megoldást 

– mondta Szigeti Ferenc, a Media Markt webáruházának ügyvezetője.

Ha kicserélik egy másik termékre, akkor újraindul a 14 (illetve 60) nap. Az üzletlánc magyarországi áruházaiba az értékesített termékek tíz százaléka tér vissza, és ezen belül a vásárlók kilencven százaléka kér cserét. Szigeti szerint ez bizonyítja, nem gyakori, hogy visszaélnének a lehetőséggel a vásárlók, vagyis nem tekintik kibővített tesztidőszaknak. Az áruvisszaadás költsége minimális összeg is lehet, sőt, az áruházban egyből visszafizetik a pénzt. Online vásárlás esetén még 14 nap áll a kereskedő cég rendelkezésére, hogy visszautalja az összeget.

Ruhák esetében tíz százalék feletti az elállás, ami érthető a méretválasztás miatt, az viszont meglepő, hogy a könyvek több mint 12 százalékának vásárlásától állnak el 14 napon belül – mondta Ormós Zoltán, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért elnöke.