Két hónapig otthon akar maradni újszülött lányával Zuckerberg

Fotó: AFP / JIM WATSON

-

A Facebook alapító-elnöke két hónapig otthon marad a családjával, miután a lánya megszületik – jelentette be Zuckerberg saját Facebook-oldalán. A vállalat egyébként 4 hónapos fizetett szabadságot biztosít az apáknak is gyermekük megszületése után.


„Ez nagyon személyes döntés” – írta Facebook-bejegyzésében Mark Zuckerberg, hozzátéve, hogy tanulmányok szerint, amikor a dolgozó szülők az újszülöttel maradnak, az a családnak és a gyereknek is kedvezőbb.

A Facebook 4 hónap fizetett szabadságot biztosít a szülőknek (az apáknak is), hogy otthon maradhassanak a gyermekükkel. A lehetőséget egyben, vagy a gyerek születése utáni egy évben részletekben bármikor igénybe vehetik.

A kaliforniai Szilícium-völgyben az IT-cégek többsége biztosít a dolgozóinak fizetett szabadságot a gyermekük születése után, de csak kevesen veszik igénybe, mert félnek, hogy később hátrányba kerülnek emiatt – jegyzi meg a Reuters hírügynökség. A vezetők között – főleg a férfiaknál – különösen ritkán fordul elő, hogy szülési szabadságra mennek. A Yahoo első számú vezetője, Marissa Mayer például mindössze 2 hetet volt távol 2012-ben, amikor ikrei születtek.

Zuckerberg bejegyzéséből nem derült ki, hogy távollétében ki fogja irányítani a vállalatot. Ő és felesége, Priscilla, július végén jelentették be, hogy három vetélés után első lánygyermeküket várják.


Priscilla and I have some exciting news: we're expecting a baby girl!This will be a new chapter in our lives. We've...

Szerző: Mark Zuckerberg2015. július 31.