Két héttel ezelőtt még minden más volt – Trash Talk

Fotó: Getty Images / Bruce Bennett

HÁTTÉR

Alig egy hete kezdődött az NHL, alig pár napja az NBA rájátszása, és máris rengeteg vitatéma akad. A Trash Talk stábja éppen ezért úgy döntött, hogy ezen a héten teljes gőzzel a playoffra koncentrál, és kizárólag aktuális eseményeknek szenteli a műsort.


TRASH TALK

Sport1 HD / csütörtök 19:00 / Bencsics, Szuper, Szaniszló, Tőrös

Szó lesz arról, hogy a rájátszás teljesen más lelkiállapotot, hozzáállást követel, mint az alapszakasz. Minden apró mozdulaton sokkal több múlik most, mint két hete, a meccsek hangulata pedig időnként tűzforró. A Chicago–Milwaukee meccsen például kis híján egy szerb–grúz verekedést láthattak a nézők Nikola Mirotics (Chicago) és Zaza Pachulia (Milwaukee) között.A Trash Talkban megbeszélik, hogy:

  • Mennyivel keményebb játék indokolt a rájátszásban, mint az alapszakaszban?
  • Eltiltással sújtották volna a verekedőket vagy sem?

Vannak legendásan hangulatos arénák: Monty Williams, a New Orleans NBA-csapatának vezetőedzője például azt nyilatkozta az oaklandi Oracle Arenában lejátszott első mérkőzés után, hogy szerinte a Warriors közönségének hangereje túllépte a megengedett határt.


A Trash Talkban megbeszélik, hogy:

  • Hogyan válaszolt az oaklandi közönség ezek után a második mérkőzésen?
  • Mi történt Winnipegben, ahol 19 év után játszottak újra NHL-playoff-mérkőzést?

A leghangosabb és legőszintébb nyilatkozatok is ilyenkor születnek, játékosoktól és vezetőedzőktől egyaránt. A legendásan szűkszavú, a sajtót mindig keblére ölelő Spurs-edző, Gregg Popovich például mindjárt egy epikus sajtótájékoztatóval rukkolt elő Los Angelesben.A Trash Talkban megbeszélik, hogy:

  • Hol a határ a szűkszavúság és a bunkóság között?
  • Miért lépett szintet erre a szezonra a csapatok közti üzengetés, és hogy ez jót tesz-e a mérkőzéseknek?

Ezen kívül szóba kerül, hogy melyik párharcban számítanak söprésre és váratlan fordításra a szakértők, hogy kik azok a játékosok, akik ugyan játszanak még, de már a következő évekre szóló szerződésüket tárgyalják a színfalak mögött, és persze lesz NFL is, nem feledkezünk meg a visszatérő Tim Tebowról.


Lájkolj minket a Facebookon!