Két hétre bezárják a Nyugati pályaudvart is

Fotó: MTI/MTVA / Jászai Csaba

-

A Déli pályaudvar kényszerű bezárása után egy másik forgalmas fejpályaudvaron is szünetel majd a közlekedés: idén nyáron ugyanis két hétig felújítások, karbantartások lesznek a Nyugati teljes területén.


Teljesen bezár idén nyáron, június 22. és július 6. között a budapesti Nyugati pályaudvar – írja az iho.hu közlekedési szaklap. Az úgynevezett vágányzári információkból az derül ki ugyanis, hogy vágányfelújítást, illetve a felsővezetékek és biztosítóberendezések karbantartását végzik majd. A korlátozás az informatikai rendszer adatai szerint a teljes állomást érinti, ami azt valószínűsíti, hogy a Ferdinánd híd és a Városligeti elágazás környékén is végezhetnek munkálatokat.

Az iho.hu cikke megjegyzi, hogy érdekes lesz, hogyan irányítják át a személyvonatokat. Azt tartanák ugyanis logikusnak, ha nem Rákosrendezőt neveznék ki új végállomásnak, hanem a váci vonatokat továbbközlekedtetnék Zugló, Kőbánya alsó és Kőbánya-Kispest felé, ahol jobb átszállási lehetőségek vannak a budapesti tömegközlekedésre. A közlekedési szaklap olyan verzióról is tud, amely összekötné a szobi és a szolnoki vonalat, vagyis elvileg átszállás nélkül lehetne közlekedni ezekben az irányokban.