Két hétig kutattak egy eltévedt idős pár után a sivatagban

-

Esővízen, narancsokon és némi süteményen próbálta átvészelni egy idős házaspár azt a két hetet, amelyet San Diegótól nem messze, egy sivatagos területen voltak kénytelen eltölteni. A felderítésükre indult kutatók már csak a feleséget találták életben.


Anyák napi vacsorára indult az idős, cukorbeteg pár – egy 79 éves férfi és 68 éves felesége – Palm Springs környékére, hogy a fiukkal ünnepelhessenek. Utoljára május 10-én látszottak egy biztonsági kamera felvételén, amint elhaladtak a Valley View Casino mellett. Kocsijukkal ugyanis letértek az útról, hogy hamarabb odaérjenek a vacsorára, de eltévedtek a dél-kaliforniai sivatagos területen.


A nyugdíjas házaspárra vasárnap találtak rá a Los Coyotes indián rezervátumban lévő cserkésztábor közelében, San Diegótól 105 kilométerre északkeletre – közölte Ken Nelson a helyi seriff hivatalából. A nő az autóban ült, a férje holtteste pedig a kocsi mellett volt. Dianna Bedwell, a feleség, akit kórházba szállítottak, nem tudta elmondani, mikor halt meg a férje, a halál beálltának okát és idejét kedden halottkémi vizsgálattal állapítják meg a hatóságok.


A felderítőknek azért tellett két hétbe az idős pár megtalálása, mert a fák és a bokrok eltakarták az autójukat, ezért a kutatásukra kiküldött helikopterek sem vették őket észre. Bedwell elmondta, hogy esővizet ittak, és naranccsal, valamint a magukkal vitt süteményekkel próbálták túlélni a napokat.