Két halott és 49 sérült a marokkói rangadón

Fotó: AFP / STR

-

A hatóságok nem tudják, hogy miért robbant ki a súlyos nézőtéri zavargás a Raja Casablanca és a Chabab Rif Hoceima találkozóján.


A tömegverekedés közvetlenül a kezdő sípszó után robbant ki a casablancai stadionban, és csak a hazai csapat szurkolói vettek benne részt, azaz nem a vendégeket támadták meg. A MAP marokkói hírügynökség jelentése szerint a hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy mi robbantotta ki a két halottat és 49 sérültet követelő incidenst.


Súlyos képek


A marokkói szövetség mindenesetre már 100 ezer dirham (kb. 9000 euró) büntetést kiszabott a Rajára, mint az erőszakos események okozójára. A klubot és a szurkolókat, csakúgy, mint a városi Wydad Casablancát és drukkereit (ez Marokkó két legsikeresebb futballklubja) már többször is megbüntették, mert a mérkőzéseik előtt, alatt és után rendszeresek a szurkolói rendbontások.


Tűzoltók visznek ki egy sérültet a Raja Casablanca stadionjában kitört verekedés után


A Chababa elleni mérkőzést az indulatok megfékezése után lejátszották, a Raja 2-1-re győzött (és ötödik a tabellán), a következő öt hazai mérkőzését azonban zárt kapuk mögött és üres lelátók előtt kell lejátszania.