Két góllal kikapott az Eger a póló-BL-ben

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

HÁTTÉR

Az Eger kikapott a görög Olympiakosz vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának szerdai, hetedik fordulójában, így hatosában maradt továbbra is második, de gyengült a pozíciója.


Eredmény, BL, főtábla, 7. játéknap, A csoport:

Olympiakosz (görög)–ZF-Eger 8-6 (2-2, 4-1, 0-1, 2-2)

a magyar csapat góldobói: Hosnyánszky 3, Cuk 2, Szivós 1


Mivel a spanyol CNA Barceloneta – leendő házigazdaként – alanyi jogon résztvevője a barcelonai május 28. és 30. közötti hatos döntőnek, a veretlenül első olasz Pro Recco pedig kiemelkedik a társaságból, a magyar bajnok a maradék helyért folytat kiélezett versenyt a többi riválissal az A csoportban. A vendéglátó Olympiakosznak csakis a győzelem adhatott halvány esélyt arra, hogy ott lehet a Final Sixben, míg siker esetén az Eger a finálé közvetlen közelébe jutást ünnepelhette volna. A magyarországi első összecsapást január 28-án a hevesi gárda nyerte, de szoros csatában, csupán egyetlen góllal (10-9) tudott felülkerekedni szerdai riválisán.

Az athéni meccs az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert két találatával indult, ám mindkettőre érkezett görög válasz a nyitó negyedben (2-2). A folytatás magyar szempontból rosszul alakult, mert a házigazdák a nagyszünetre három góllal elhúztak (6-3). A harmadik negyed egyetlen egri gólját a délszláv légiós, Milos Cuk szerezte (6-4), a befejező nyolc percben pedig a vb-aranyérmes Szivós Márton révén zárkózott még közelebb a magyar bajnok (6-5). Emberelőnyből lett 7-5 az Olympiakosz javára, majd bő három perccel a vége előtt a triplázó Hosnyánszky volt eredményes (7-6). Egyenlítés helyett azonban a hajrában görög gól született, így 8-6-os vereséggel zárta athéni útját a magyar csapat.

Az Eger legközelebb április 8-án száll medencébe, amikor is az olasz Bresciával találkozik idehaza.

Később, főtábla, B csoport:
Szolnok-Jug Dubrovnik (horvát) 19.00


Erős hazai pálya van a görögöknél, ezzel küzdöttünk végig. Nincs volna, meg ha... Bajban nem vagyunk, de a Brescia elleni meccsen ott lesz a kés a nyakunkon. Nehéz az utunk, de tudtuk, hogy ez lesz.

Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője