Két gól, három piros lap; hosszabbítás után kupagyőztes a Barcelona

Fotó: Getty Images / Gonzalo Arroyo Moreno

-

A Sevilla elleni Király Kupa-döntőben az indulatok játszották a főszerepet, a ráadásban azonban Jordi Alba és Neymar révén a gólok is megérkeztek.


Várható volt, hogy nagy csatát fog vívni egymással a bajnok Barcelona és a friss és immár háromszoros Európa-liga-győztes Sevilla, miután a bajnokságban 2-1-re verték oda-vissza egymást. . Ez az eredmény most is ült – igaz a piros lapok tekintetében.

A Barca a 36. percben került hátrányba, amikor Javier Mascherano csak úgy tudta megállítani az egy indítással kiugrani próbáló Kevin Gameirót, hogy a mezt letépve visszahúzta – mehetett zuhanyozni.Pedig addig inkább a katalánok előtt voltak helyzetek, utána viszont inkább Ter Stegennek kellett többször is védenie, leginkább Ever Banega veszélyes próbálkozásai után. A második félidőben egyre inkább csatatérré változott a pálya, a nem egyszer durva, vagy éppen alattomos szabálytalanságok első áldozata éppen Banega lett, aki csak piros lap árán tudta megállítani a kapu felé induló Neymart.


Jordi Alba, 1-0


A rendes játékidő a gólokat tekintve 0-0-val ért véget, jöhetett a hosszabbítás, mindkét oldalon tíz emberrel. Ez már a Barcának feküdt jobban, és a 97. percben a Messi passzával a tizenhatoson belülre száguldó Jordi Alba egy higgadt lövéssel megszerezte a vezetést.


Banega kiáll


Ezután a Sevilla végképp elveszítette a fonalat, Carlos Del Cerro játékvezető kiosztott nekik még öt sárgát, ebből kettőt Daniel Carrico kapott a 121. percben.


Daniel Carico piros lapja


Így egy perccel később Neymar már emberelőnyben tett pontot a meccs és a klubszezon végére.


Neymar, 2-0


A Barca duplázott, a kupagyőzelemmel koronázva meg a bajnoki címét.