Két focistája halt meg heteken belül egy kameruni csapatnak

-

A Dynamo de Douala 26 éves csatára, Leopold Angong Oben a pályán esett össze hétvégén. Az egy évvel idősebb kapusuk, Ferdinand Mbog betegségben halt meg három hete.


Két focistája is meghalt három héten belül a kameruni másodosztályú Dynamo de Douala csapatának.

A hétvégén Leopold Angong Oben esett össze nem sokkal azután, hogy kiharcolt egy tizenegyest az első félidőben. A 26 éves csatár rövid ápolás után egy ideig folytatta a játékot, ám utána összerogyott – közölte a Kameruni Labdarúgó Szövetség.

A meccset az ország kereskedelmi fővárosában, Doualában játszották. Az eset után a játékvezető azonnal orvosi segítséget kért, Obent a városi kórházba szállították, ahol percekkel később meghalt.

„A 33. percben esett össze, a csapattársai próbáltak rajta segíteni, de hiába” – idézett a BBC egy helyi sportújságírót, Aime Moukokót, aki kint volt tudósítani a meccsen. A játékos halálának okát sem a kórház, sem a kameruni szövetség nem közölte.

Oben mindössze három héten belül a második Dynamo de Douala-játékos, aki az életét vesztette. A csapat 27 éves kapusa, Ferdinand Mbog betegségben halt meg.