Két fiatal lányt gyanúsítanak pénzhamisítással

Forrás: Anil Mohabir / Flickr CC-BY

-

A fiatalabbik 17, az idősebbik 28 éves. Egy tiszakécskei pékségben akarták használni az idősebb lány által készített 5 ezres bankjegyeket - írták a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.


A 28 éves jászladányi nő 18 darab hamis 5000 forintos bankjegyet készített, majd márciusban kiskorú társával együtt autóval utaztak el Tiszakécskére, hogy ott majd forgalomba hoznak abból kilencet.


Az idősebbik nő az egyik ötezresre ráragasztott egy kétezresről leszedett hologramfóliát, amivel a fiatalabbik próbált meg fizetni egy pékségben, de az eladónő észrevette, hogy hamis, és visszaadta a lánynak.

Az eladónő a rendőrséget is értesítette, akik Tiszabögnél kapták el a lányokat, ahol meg is találtak náluk kilenc darab ötezrest, valamint a kettévágott kétezrest. Később, a 28 éves nő lakásán megtalálták a másik 9 darab hamis bankjegyet is.

A büntetlen előéletű pénzhamisítók szabadlábon várják a tárgyalást, a fiatalkorúval szemben próbára bocsátás és pártfogó felügyelet alkalmazását, felnőtt bűntársával szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a járási ügyészség.