Két évet kapott a szamurájkarddal a rendőrökre támadó férfi

-

A bíróság gyorsított eljárásban szabta ki a letöltendő büntetést, a döntés még nem jogerős. A férfi évekig volt szökésben.


A Budapesti Nyomozó Ügyészség szerdán állította bíróság elé azt az 50 éves férfit, aki még 2009 nyarán szamurájkarddal támadt az intézkedő rendőrökre. A támadó külföldre menekült, végül európai elfogatóparancs alapján múlt héten szállították Londonból Budapestre - derült ki a fővárosi főügyész közleményéből.

A férfi 6 éve augusztusban részegen hajtott neki nagy sebességgel egy parkoló autónak a VIII. kerületi Dugonics utcában, majd az autót több méteren keresztül tolta maga előtt a szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel együtt.

A rendőrök bejelentés alapján mentek ki a helyszínre, szemtanúk alapján megkeresték az elkövetőt. Otthonában meg is találták. Mikor az okmányait kérték, a férfi azt mondta, azért vissza kell mennie a lakásba, de nem sokkal ezután kiütötte a bejárati ajtó üvegezett részét, és a kezében egy szamurájkarddal hadonászva azt kiabálta, „itt van a kezemben a törvény, majd megmutatom, mi lesz.

A támadás miatt az egyik rendőr elővette fegyverét. Ezután sikerült megbilincselni a férfit, akit bevittek a rendőrségre. A férfi az eljárás elől külföldre szökött. Európai elfogatóparancs alapján tudták elkapni majd hazahozni. A bíróság azonnal előzetes letartóztatásba helyezte, majd most elítélte, két év börtönre. Elvették a szamurájkardját is. Az ítélet még nem jogerős.