Két év börtönt kapott 1973-ban testi sértésért Harkány alpolgármestere

-

Súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával ítélték két év börtönbüntetésre Éva Ferencet 1973-ban. Harkány alpolgármestere a városi sportegyesületben úszótanfolyamokat is tartott. Lemondott, de jogi lépéseket tervez.


Lemondott Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere kedden. Mindez azután történt, hogy a fideszes Baksai Tamás polgármester felszólította, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben.

A polgármester az MTI-nek azt mondta: nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy Éva Ferenc alpolgármester érintett egy 1973-as büntetőügyben.

A város képviselő-testülete kedden foglalkozott az üggyel, amelyet követően Éva Ferenc közleményt adott ki. Ebben azt írta, "súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával" ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről azt mondta, "a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt".

Éva Ferenc azt mondta, az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végezte a munkáját, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezik, illetve hozzátette azt is, hogy évtizedek óta példás életet él, munkásságát a helyi sportélet is elismerte. A hamis vádakat terjesztőivel szemben jogi lépéseket tervez.

"A kialakult helyzetre való tekintettel a családom és a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében lemondok társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségemről" - zárta közleményét Éva Ferenc, aki a városi sportegyesületben úszótanfolyamokat is tartott, teszi hozzá az Index.

Baksai Tamás azt nyilatkozta, hogy Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát "egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték".