Két év börtön a múlt héten elfogott embercsempésznek

Fotó: MTI/Matusz Károly / MTI/Matusz Károly

-

A szerb férfit egy mórahalmi lakos tartotta vissza a rendőrök megérkezéséig.


Gyorsított eljárásban két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai férfit, aki 11 szír állampolgárt szállított volna Mórahalomról Bécsbe - közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádlott kedden érkezett Magyarországra, majd egy benzinkútnál megismerkedett két emberrel, akik megbízták azzal, 700 euró fejében a zöldhatáron keresztül érkezett határsértőket szállítson el Bécsbe, az általuk biztosított járművel.

Ezután a férfi Mórahalom körzetébe ment, ahol – egy előre megbeszélt helyen – felvett egy focicsapatnyi szírt, ahogy megbízója kocsijába is határsértők szálltak be. Ez lett gyanús egy helybelinek, aki a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatta a vádlottak kocsiját.

A bíróságnak sem kellett több: a szerb férfit az államhatár átlépéséhez több személynek, vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettében mondták ki bűnösnek és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbeztek.