Két embert gyanúsítanak a Welsz-ügyben

-

A rendőrautóban meghalt Welsz ügyében folytatott nyomozás határideje november 16-a.


Welsz Tamás ügyével összefüggésben a közelmúltban két embert hallgatott ki közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – írja a Magyar Idők szombati számában.

A lapnak Simon Richárd, Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a nyomozás érdekeire tekintettel részleteket nem árult el, mindössze annyit közölt, hogy a gyanúsítottak nem közszereplők. „Ügyvédi” „forrásból” a „lap” azt az „információt” „kapta”, hogy a terheltek ellen a Welsz Tamás lakásán talált hamis útlevelekkel és iratokkal összefüggésben indítottak eljárást, mindketten szabadlábon védekezhetnek.

A KNYF a lap érdeklődésére közölte: a Legfőbb Ügyészség döntése értelmében a Welsz-ügyben folytatott nyomozás határideje november 16-a.

Az újság felidézte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást a különös körülmények között, egy rendőrautóban elhunyt vállalkozó ügyében, amelyet korábban az adóhatóság bűnügyi igazgatósága vizsgált. Az áthelyezésről a Legfőbb Ügyészség döntött.

Emlékezetes: az MSZP akkori elnökhelyettesét, Simon Gábort azután tartóztatták le, hogy Welsz Tamás lakásán állítólag találtak egy, Simon Gábor fényképével ellátott, de Gabriel Derdák névre kiállított Bissau-guineai útlevelet, amellyel bankszámlát nyitottak. Simont – aki a botrány miatt kénytelen volt megválni pártbéli tisztségeitől is –, a KNYF adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsította meg. Később vádat emeltek ellene, szeptember 21-én állhat bíróság elé - írja a Magyar Idők.