Két ember kerül börtönbe, amiért hagyta meghalni az anyját

-

A szombathelyi és a kaposvári bíróság is kedden hozott ítéletet egy-egy olyan ügyben, ahol az idős asszonyok fiaik hanyagsága miatt haltak meg. Az egyik férfi 6 év, a másik 10 hónap börtönt kapott.


Hat év börtönre ítélték azt az 58 éves férfit, aki egy Somogy megyei községben lakott 78 éves, mozgássérült édesanyjával.

Fia heteken át nem gondoskodott róla megfelelően, és csak azután kért segítséget a szomszédoktól, hogy az asszony belehalt a felfekvései okozta fertőzésekbe.

Az ítélet nem jogerős.

Egy Vas megyei férfi azért kapott 10 hónapot, mert nem hívott orvost 87 éves édesanyjához, miután elesett és combnyaktörést szenvedett. A fia észrevette a balesetet, de mivel egyedül nem tudta felsegíteni az anyját, elment a kocsmába és egy ismerőse segítségét kérte.

Az ágyra fektették a nőt, de a férfi napokig nem hívott orvost hozzá, pedig látnia kellett, hogy anyjának nagy fájdalmai vannak. Az idős nő kilenc nappal az elesés után belehalt sérüléseibe. A férfi ez után még napokig a holttesttel egy szobában tartózkodott és közben mindvégig italozott. A hatóságot a férfi ismerőse értesítette, amikor 2014. november 26-án meglátogatta őt.

Az ítélet jogerős.