Két csodás gólvágó is visszavonul

Fotó: Getty Images / Dino Panato

-

Az egyikük a legtöbb gólt szerző kapus, Rogerio Ceni. A másikuk egy sima világbajnok csatár.


Befejezte játékos-pályafutását Rogerio Ceni, a brazil São Paulo 42 éves kapusa, aki 1240 mérkőzésen 131 gólt szerzett, ezzel a sportág történetének legeredményesebb kapusa. A veterán játékos 1992 óta játszott a São Paulóban, amellyel az elmúlt 23 évben számos trófeát nyert, a válogatottal pedig 2002-ben világbajnok volt.

A 16-szoros válogatott Ceni 1993-ban és 2005-ben megnyerte a São Paulóval a Libertadores-kupát, 2005-ben pedig a klubvébét. Ceni a góljait szabadrúgásokból és tizenegyesekből szerezte.A brazil bajnokság vasárnap ért véget, a São Paulo 1-0-ra nyert a Goias vendégeként, Ceni azonban sérülés miatt a lelátóról nézte végig a meccset. A São Paulo negyedik lett, így elcsípte az utolsó, még Libertatés-kupa-indulást érő helyet.


Toni még egy kicsit marad

A 2006-ban világbajnok Luca Toni csak az idény végén vonul majd vissza. A 38 éves csatár elmondta: úgy gondolja, itt az idő a leállásra, de szeretné, ha a klubja, a Hellas Verona benn maradna a Serie A-ban. Erre nem sok esély van, a csapat jelenleg sereghajtó, hétvégén még az edzőváltás után is kikapott.

Toni 1994-ben állt profinak a Modena színeiben, és megfordult többek között a Fiorentinában, az AS Romában, a Bayern Münchenben és a Juventusban is. A 2005/06-os és a 2014/15-ös idényben hazájában gólkirály volt, az utóbbi idényben minden idők legidősebb olasz játékosaként végzett az élen. 2006-ban világbajnok és európai aranylabdás lett.A válogatottban 47-szer játszott, és 16-szor volt eredményes.