Két benzinkutat is lopott üzemanyagból láttak el

Fotó: PhotoAlto / James Hardy

-

Elfogtak öt embert, akik a gyanú szerint évek óta, rendszeresen fejtettek le gázolajat és benzint üzemanyag-szállító teherautókból, és a lopott üzemanyagot két helyen is árusították.


Az ügyészség közleményében az áll: a megalapozott gyanú szerint a több teherautó-vezetőből és másokból álló csoport üzemanyag-szállító teherautókból tulajdonított el üzemanyagot rendszeresen, és olyan mennyiségben, hogy abból két magánbenzinkutat tartottak fenn. A kutakon a benzint és a gázolajat a piaci árhoz képest 100-120 forinttal olcsóbban árulták.


Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség még szerdán összehangolt akciót hajtott végre a Terrorelhárítási Központ speciális műveleti egységével, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága munkatársainak támogatásával.

Tetten érték az egyik üzemanyag-szállító teherautó vezetőjét, aki ahelyett, hogy a rábízott üzemanyagot a rendeltetési helyére vitte volna, egy Budapest területén lévő faipari telepre szállította. Itt egy társával együtt a gázolajból 150 litert próbált meg lefejteni.

Az ügyészek a két benzinkútnál és három másik helyszínen is házkutatást tartottak, több bizonyítékot lefoglaltak.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben öt embert hallgatott ki gyanúsítottként, jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség honlapján videót is találnak a rajtaütésről.