Két Beckham a pályán, Zidane és Vieira lemondta a jótékonysági meccset

Fotó: AFP / PAUL ELLIS

-

A párizsi terrortámadások árnyékában tartották meg az Unicef számára adományt gyűjtő jótékonysági gálamérkőzést.


A futball ünnepe helyett „csak” egy kedélyes, a körülményekhez képest azért jó hangulatú mérkőzés lett a Nagy-Britannia és Írország XI a világválogatott (Rest of the World XI) elleni mérkőzése. Előbbi csapatot Sir Alex Ferguson, utóbbi Carlo Ancelotti dirigálta. A Manchester United stadionjában, az Old Traffordon rendezett találkozó „házigazdája” David Beckham volt, aki az Unicef jótékonysági nagyköveteként állt az esemény mögött. Az egykori manchesteri kedvenc és legenda persze pályára is lépett, többek között ennek is volt köszönhető, hogy a meccset telt ház, mintegy 75 ezer néző előtt rendezhették meg.


A meccs összefoglalója


A mérkőzésre megannyi egykori és mai kedvenc jött el, de Zinedine Zidane és Patrick Vieira a párizsi események miatt kénytelen volt lemondani a részvételt.

A találkozó egyik érdekessége az a pillanat volt, amikor David Beckham helyére legidősebb fia, a 16 éves Brooklyn állt be. Az pedig még érdekesebb volt, amikor Sol Campbell sérülése miatt idősebb Beckham visszatért a pályára, így az Old Traffordon először egyszerre két Beckham szaladozott a pályán piros mezben.


Beckham helyére Bekcham - ilyet sem látott még az Old Trafford népe


„Nem terveztük, így alakult – mentegetőzött a találkozó után a főszervező. - De az biztos, hogy különleges érzés volt Brooklynt ezen a pályán focizni látni. Életem egyik meghatározó pillanata volt és marad, amikor egy bajnoki cím ünneplése során az akkor 18 hónapos fiammal a karomon sétálhattam körbe a stadionban.”


Klasszikus Ronaldinho


A mérkőzés első gólját Paul Scholes szerezte, méghozzá Beckham mintaszerű beadásából, akárcsak a régi szép időkben. A végeredményt Michael Owen duplája, valamint Dwight Yorke találata adta ki.

Nagy-Britannia és Írország: David Beckham (csk), David Seaman, David James, Jamie Carragher, Sol Campbell, Phil Neville, John Terry, Ashley Cole, Darren Fletcher, Nicky Butt, Trevor Sinclair, Paul Scholes, Gary McAllister, Ryan Giggs, Michael Owen, Peter Crouch, Alan Smith
Menedzser: Sir Alex Ferguson
World XI: Edwin van der Sar, Raimond van der Gouw, Cafu, Fernando Hierro, Fernando Couto, Mikael Silvestre, Luis Figo, Robert Pires, Christian Karembeu, Ji-sung Park, Clarence Seedorf, Michael Ballack, Ronaldinho, Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjaer, Patrick Kluivert, Landon Donovan
Menedzser: Carlo Ancelotti