Két baleset, 39 sérült a kórházakban

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A mentőhelikoptert is használni kellett. A rendőrök több szabálytalanságot is észleltek.


Sokan szenvedtek súlyos sérüléseket a két Pest megyei közlekedési balesetben. A sérültek között több gyermek is van – mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál azt mondta: az M3-ason történt buszbaleset helyszínére 9 mentőegység ment. Onnan 22 sérültet vittek kórházba, köztük három férfit súlyos sérülésekkel. A helyszínen végzett vizsgálatok szerint 19 ember – köztük egy tíz év körüli fiú és egy lány – könnyebben sérült meg. A sérülteket Hatvanba, valamint Budapestre, a Honvédkórházba és a baleseti intézetbe vitték.

Az M3-as autópályán Budapest felé, Bag térségében az autóbusz átszakította szalagkorlátot, többször megpördült, majd a kerekein állt meg. A busz Debrecenből Svájcba tartott. A járművön a két vezetővel együtt negyvenen voltak. Azokért, akik nem sérültek meg, másik buszt küldtek.

A 441-es úton, a 21-es kilométernél egy autó és két kamion ütközött össze. Győrfi azt mondta: 16 mentőautót és két mentőhelikopter riasztottak, és 17 embert vittek kórházba. Egy ötéves fiút súlyos sérüléssel, combcsonttörés gyanújával mentőhelikopterrel szállítottak. A balesetben az emberek többsége súlyosan, nyolc napon túl gyógyulóan sérült meg. Volt, aki fejsérülést, agyrázkódást, mellkas-sérülést szenvedett. A sérülteket Kecskemétre, Ceglédre, Szolnokra, valamint a fővárosi Merényi kórházba és a baleseti intézetbe vittek a mentők – mondta a szóvivő.

A baleset helyszínén több szabálytalanságot is észleltek – mondta Vattayné Székely Noémi, az ORFK sajtügyeletese. Az autóban öt helyett hét ember utazott, köztük egy gyerek, de a kötelező biztonsági ülést nem használták. Az egyik kisteherautó pedig a platóján szállított – szintén szabálytalanul – mezőgazdasági idénymunkásokat. A baleset körülményeit a Nagykőrösi Rendőrkapitányság vizsgálja.