Két autópályán is dugó van

-

Az M1-esen és az M5-ösön lehet lépésben haladni.


Nagyjából háromszáz méteren torlódnak az autók az M1-es autópályán a hegyeshalmi határon, miután az osztrák rendőrség elkezdte az előre meghirdetett szúrópróbaszerű ellenőrzést a menekültek és az embercsempészek kiszűrése érdekében- tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Tóth Gabriella elmondta, hogy a burgenlandi-magyar határszakaszon egyelőre csak a Hegyeshalom és Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti határátlépési pontnál ellenőriznek az osztrák rendőrök.

A burgenlandi rendőrség április 22-én jelentette be, hogy a Nezsideri (Bezirk Neusiedl am See), a Kismartoni (Bezirk Eisenstadt-Umgebung), a Nagymartoni (Bezirk Mattersburg) és a Felsőpulyai járás (Bezirk Oberpullendorf) átkelőinél várható ellenőrzés, de hogy pontosan melyik határátkelőknél, azt az akció sikeressége miatt nem közölték az MTI-vel.

Torlódás lehet az M5-ös autópályán is, ott egy kamion és egy személyautó ütközött össze Kunszállás térségében. A balesetben senki sem sérült meg, a helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az egyik sávot.