Két aranyat szereztek a magyarok a kajak-kenu világkupa zárónapján

-

Szabó Gabriella és Vad Ninetta szombati győzelme után vasárnap két arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyertek a fiatal kajak-kenusok a milánói világkupa zárónapján.


A 22 éves Dombvári Bence szenzációs versenyzéssel nyerte meg az 1500 méteres kajakdöntőt, ezzel 5 világbajnokot győzött le – írja a kajakkenusport.hu

„A szombati ezer méter gyengébb eredménye után volt mit szépíteni” – mondta Dombvári Bence.

A kenus Mike Róbert 1500 méteren szerzett bronzérmet, a kétszáz méteres döntőkben három érmet nyertek a magyarok, a férfiaknál két olimpiai számban is sikerült dobogóra állni.

A kajakos Tótka Sándor 1200 méteren szerzett ezüstérmet. A rajtjával nem volt elégedett, de a célban már érezte, hogy jó volt a futam. Csak akkor hitte el, hogy érmet nyert, mikor a partnál felmutatták a második helyet – mondta a kajakkenusport.hu-nak. A július közepi szegedi U23-as világbajnokság után a felnőtt világversenyeket is megcélozza.

Bronzérmet a kenus Lantos Ádám, a kajakos Szabó Gabriella és Vad Ninetta, valamint Vasbányai Henrik és Mike Róbert szerzett. Őket egy friss duó, Hufnágel Tibor és Boros Gergely győzte le. 5000 méteren Nagy Flóra lett bronzérmes.

Storcz Botond vezetőedző a lapnak azt mondta, döcögősen indult a világkupa, de az eredmény felülmúlta várakozásait. Szerinte itt amúgy nem is az eredményesség lett volna a fő cél, hanem hogy a fiatalok felmérjék magukat felnőtt mezőnyben, megismerjék az olimpiai kvalifikációs pályát.