Két amerikai is meghalt a brüsszeli merényletekben

Fotó: MTI/AP / Geert Vanden Wijngaert

-

Legalább két amerikai állampolgár is életét vesztette a keddi brüsszeli terrortámadásokban – derült ki John Kerry amerikai külügyminiszteri belgiumi látogatása során. Az amerikai áldozatok családjait már értesítették. John Kerry üzent a terroristáknak is.


John Kerry, miután tárgyalt Charles Michel belga miniszterelnökkel, részvétét fejezte ki az összes áldozat iránt. „Az Egyesült Államok imádkozik és gyászol veletek együtt azokért a szerettekért, akiket elragadtak tőlünk, és azokért is, akik megsérültek ezekben a hitvány támadásokban” – fogalmazott az AP szerint. Nem mondta meg, hogy pontosan hány amerikai állampolgár halt meg a merényletekben, de egy másik amerikai tisztségviselő közölte: hogy a két amerikai áldozat családját már értesítették.


Kerry hozzátette, hogy az Egyesült Államok határozottan Belgium és a tragédiával szembesülni kényszerülő európai országok mellett áll.

Üzent a terroristáknak is.


Van egy üzenetünk azoknak, akiket inspirálnak a támadások, vagy akik kivitelezik azokat itt, Párizsban, Ankarában, Tuniszban, San Bernardinóban vagy bárhol: nem leszünk megfélemlítve. Nem leszünk eltántorítva. Nagyobb elszántsággal fogunk visszatérni – és nagyobb erővel –, és nem nyugszunk addig, amíg meg nem semmisítjük nihilista hiteteket és gyávaságotokat.”