Késsel rontott a rendőrökre egy férfi Püspökladányban

-

A rendőrség honlapja szerint a támadót őrizetbe vették. Videót is közöltek a férfi elfogásáról.


A rendőröket egy férfi délben telefonon értesítette arról, hogy a Nagy Sándor utcában az egyik szomszédja megtámadott egy férfit.


A helyszínre érkező járőrök megállapították: K. Sándor összeveszett a szomszédjával, akinek az udvarába köveket dobott át, betörve a sértett autójának ablakát.

A férfi a rendőröket egy késsel megtámadta, megfenyegette, majd bezárkózott a házába, ahonnan nem akart kijönni. A helyi lakost a megyei főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ (TEK) tárgyalói próbálták megnyugtatni, de ő továbbra sem volt hajlandó az épületből előjönni.

Mielőtt a TEK műveleti egysége bement a házba, az 57 éves férfi késsel a kezében kirontott, és rátámadt a vele szemben intézkedőkre. A rendőrök elfogták a dühöngő férfit, elvették tőle a kést, majd a támadót a mentők rendőri biztosítás mellett kórházba vitték.

K. Sándort a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, ellene garázdaság, illetve hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást – zárul a rendőrség közleménye.