Késre szúrt üzenet miatt rendelték el a madridi bombariadót

-

A madridi Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőtéren volt általános riasztás, de miután tüzetesen átvizsgálták repülőt, ahol a cetlit találták, kiderült: hamis volt a bombafenyegetést


A tájékoztatás szerint a Saud Airlines SVA226-as Madrid-Rijád útvonalon közlekedő járatának kapitánya még a felszállás előtt jelezte, hogy bombafenyegetést kaptak.

Egy kézzel írt papírt találtak a gép imádkozásra kialakított részében az egyik desszertkésre szúrva arról, hogy bomba lehet a repülőn. Az angolul írt fenyegető üzenet így szólt: "11:30 bomba". A kapitány ezután tájékoztatta a légi irányítást, és döntött úgy, hogy nem száll fel.

Az összesen 97 utast és 15 fős legénységet azonnal leszállították, a repülőgépet pedig elkülönítették, és a szakemberek megkezdték az átvizsgálását. Ezután az általános riasztás szintjét csökkentették, és a repülőtér 4-es termináljának területére korlátozták, amíg a szakértők befejezték a munkát.

A szakemberek órákon keresztül vizsgálták a gépet, de nem találtak robbanószerkezetet. Az utasoktól és a személyzettől is ujjlenyomatot vettek, hogy megtalálják a tettest, miután bebizonyosodott, hogy hamis volt a fenyegetés.