Kerületek kérték, a főváros teljesítette: több fizetős parkoló lesz

Fotó: MTI/Illyés Tibor - Képünk illusztráció / MTI/Illyés Tibor - Képünk illusztráció

-

Józsefváros és Angyalföld saját lakosai érdekére hivatkozva kérte a fizetős övezetek bővítését. A végső döntést erről ma hozta a Fővárosi Közgyűlés.


Mint arról itt a VS.hu-n már írtunk, a Józsefvárosi Önkormányzat kezdeményezte, hogy a meglévő várakozási övezetek egészüljenek ki a Kerepesi út, a Hungária körút, a Sport utca, a Százados utca, a Salgótarjáni út és az Asztalos Sándor út által, valamint a Könyves Kálmán körút, az Üllői út, az Orczy út, a Golgota tér, a Golgota út, a Bláthy Ottó utca és a Vajda Péter utca által határolt területtel.

A XIII. kerületi önkormányzat is kezdeményezte a parkolási rendelet módosítását: bevonnák a várakozási övezetbe a Röppentyű utca, a Rozsnyai utca, a Hajdú utca, a Fáy utca, a Béke utca és a Petneházy utca, továbbá a Duna, a Váci út és a Vizafogó utca, valamint a Röppentyű utca, a Göncöl utca, a Kámfor utca, a Tatai utca, a Szegedi út, a Dévényi utca, a Róbert Károly körút, a Lehel utca, a Szegedi út, a Reitter Ferenc utca és Petneházy utca által határolt területet.


Zoomolható térképen az új fizetős zónák