Keresztre feszítette a ramadánt megszegőket az Iszlám Állam

-

Mintegy száz, a muzulmán böjti hónap, a ramadán előírásainak megszegésével vádolt embert büntettek meg az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet szélsőségesei az ünnep június 18-i kezdete óta.


A londoni székhelyű civil szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szerint a „szabályszegőket" megkorbácsolták, karjaiknál fellógatták, keresztre feszítették vagy fémketrecekbe zárták.


A 94 megbüntetett ember közül öten 13 és 16 év közötti fiatalok voltak. Egyikőjüket fémketrecbe zárták, másik négyüket keresztre feszítették – mondta az emigráns megfigyelő csoport alapítója, Rami Abdel Rahman.

A fanatikus terrorszervezet módszereinek kegyetlensége ellenére az összes áldozat túlélte a büntetéseket, amelyeket a szíriai Rakka, Aleppó és Deir Ezzor tartományban szabtak ki rájuk.

A böjti hónap ideje alatt a muzulmán hívők napközben nem vesznek magukhoz italt vagy ételt, bár a kisgyermekek általában kivételt képeznek a szent hónap előírásai alól. Ennek értelmében a saríát (iszlám törvényeket) nagyon szigorúan értelmező Iszlám Állam súlyos büntetést szabhat ki bárkire, aki akár egy korty vizet is fogyaszt napközben megfelelő indok nélkül. Ezt igazolni látszik a Shaam News Network (SNN) független hírszolgáltató hálózat a Facebook közösségi oldalra feltöltött fényképe, amelyen egy fiatal a kezeinél fellógatva látszott, nyakán egy táblával, amelyen az a szöveg állt, hogy „a saría által elfogadott indok nélkül törtem meg a böjtöt”.