Keresztet törtek a tolvajok egy szolnoki templomban

Forrás: mapio.net

-

Betörtek Szolnokon az újvárosi Szentlélek-templomba. A tolvajok perselyeket vertek szét, gyertyatartókat vittek el és egy keresztet is eltörtek. Nagyjából félmillió forint kárt okoztak.


A templom gondnoka hétfőn reggel hét órakor vette észre, hogy mi történt. Úgy tűnik, hogy belülről csavarozták ki az ajtókat, elképzelhető, hogy a tolvaj vagy a tolvajok a vasárnap délelőtti mise után bújtak meg a templomban.


Tizennyolc nagyméretű, réz gyertyatartó tűnt el, több gyertyatartót felborítottak, szétszórták az oltáriszentséget, felfeszítették a tabernákulumot (szentségházat), egy keresztet eltörtek, többet elferdítettek. A templom öt perselyét szétverték, de csak az egyikben találhattak pénzt, legfeljebb két-háromezer forintot – mondta a templom plébánosa, Máthé György. A legértékesebb kegytárgyakat – a kelyhet és a szentségtartót – nem vitték el.

A plébános szerint az elkövetőknél nem volt zseblámpa, mert mindenhol – a terítőkön, az oltáron – égő gyertyák nyomai láthatók.
Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfő délután azt közölte, hogy a helyszínelés még zajlik.