Keresztekkel dühítették a muszlimokat a brit szélsőjobbosok

Forrás: VS.hu

-

Szürreális videót tett közzé a Facebookon a Britain First nevű szélsőjobboldali, nacionalista párt. Zöld formaruhába öltözött aktivistáik, élükön a vörös, kiengedett hajú Jayda Fransen alelnökkel, „keresztény őrjáratot” rendeztek Luton muszlimok lakta negyedében, ahol összeszólalkoztak a helyi boltosokkal és járókelőkkel.


Luton neve a magyarok számára is ismerős lehet, de csak azért, mert a Londontól északra fekvő város repülőterére érkeznek a fapados repülőjáratok. A Britain First viszont úgy látja, a város Bury Park nevű negyede „hírhedt a muszlim szélsőségesek, ISIS-fanatikusok, gyűlöletprédikátorok és terroristák miatt”.


A fakeresztekkel és propagandaújságokkal felszerelkezett aktivisták ezért kezdtek felvonulni a negyed főutcáján. A helyi muszlimok közül többen elég rossz néven vették a provokációt, főleg, hogy Fransen folyamatosan arról beszélt nekik: Nagy-Britannia „keresztény ország”. Sok-sok káromkodás, rögtönzött tüntetés lett az akcióból, a szélsőjobbos aktivisták szerencséjére pedig a rendőrség is megérkezett.


VIDEO: BRITAIN FIRST CARRIES OUT CHRISTIAN PATROL IN ISLAMIST HOTSPOT BURY PARK, LUTONBury Park in Luton is an area...

Közzétette: Britain First – 2016. január 23.