Keresett szakma lett sokak gyermekkori álma

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

Az EasyJet több mint 450 új pilóta toborzását kezdi meg.


A fapados légitársaság egyaránt várja a karrierjük elején álló kadétokat, illetve a más légitársaságoktól érkező tapasztalt másodpilótákat. 140, már a kötelékben dolgozó első tiszt kapitányi rangra pályázhat.

A 450 pozícióból 400 kadétoknak és másodpilótáknak szól, 50 pedig az úgynevezett Direct Entry Captain típusba tartozik. Utóbbi azoknak a pilótáknak szól, akik az adott repülőgéptípuson elegendő tapasztalattal bírnak, hogy azonnal kapitányként, ne pedig első tisztként kezdjék meg a munkát.

Az EasyJet jelenleg több mint 245 géppel repül több mint 800 útvonalon, 31 országban. A felvett pilóták az easyJet hálózatán állhatnak szolgálatba a 28 európai bázis valamelyikén.

Az EasyJet korábban bejelentette, hogy növelni szeretné női pilótái számát. Az EasyJet kötelékében és az iparágban a pilóták mindössze 6%-a hölgy. A légitársaság a következő két évben célul tűzte ki, hogy a számot megduplázza, így a női pilóták aránya elérheti a 12%-ot. Ennek előmozdítása érdekében a jelenlegi felvételi rendszerben 6 női jelentkező számára ösztöndíjat biztosít.