Kénytelenek vagyunk megszokni ezt az időjárást

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Belátható időn belül nem történik drasztikus változás az időjárásban a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Igaz, a következő két napban legalább kisüt a nap is.


Vasárnap eleinte erősen felhős, párás idő lesz, foltokban sűrű ködfoltokkal. Később délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a nap. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 0, délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatással számolhatunk.


Hétfőn a reggeli párásság megszűnése után változóan felhős lesz az ég, napsütés szinte mindenhol lehet, legalább néhány órás. Reggel -3 és +2 fok között alakul a hőmérséklet, délután 6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden reggelre ismét nagyobb területen alakulnak ki ködfoltok. Napközben erősen felhősödésre számíthatunk, és északon kisebb eső, esetleg havas eső is előfordulhat. 5 fok körül alakul a csúcsérték.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, szitálás, a magasabban fekvő tájakon havas eső, hószállingózás is lehet. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás, 4-5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön helyenként tartósan ködös, párás lesz a levegő, míg máshol a változóan felhős ég mellett több órára is kisüthet a nap. Elszórtan lehet szitálás, ködszitálás. Reggel gyengén fagyhat, délután 1 és 6 fok várható.

És ez így folytatódik tovább, nézzék csak meg a Köpönyeg hossza távú előrejelzését is!