Kémfilmbe illő módon szökött meg két francia pilóta Dominikáról

-

A páros egy magángépet vezetett, amin elég sok kokaint találtak a hatóságok. Húsz évre ítélték őket, de inkább leléptek egy titkos ügynök segítségével.


Kalandos körülmények közt hagyta el a Dominikai Köztársaságot két, drogcsempészettel vádolt, és első fokon húsz év börtönre ítélt francia pilóta. Pascal Fauret és Bruno Odos egy magángépet vezettek még 2013-ban, aminek fedélzetén két francia utas és 26 bőrönd volt, utóbbiakban összesen 680 kiló kokain.

Fauret és Odos tagadták a vádakat, és házi őrizetben várták a jogerős ítéletet. Valószínűleg nem nagyon bíztak a dominikai igazságszolgáltatásban, mert inkább a távozás mellett döntöttek. A BMFTV francia tévécsatorna szerint korábban a hadi tengerészetnek dolgoztak, és egy korábbi titkos ügynök segítette őket a szökésben: csónakkal hagyták el Dominikát, és mentek a Francia Antillákra, majd onnan Párizsba repültek.

Ügyvédjük, Jean Reinhart az AFP hírügynökségnek azt mondta: ügyfelei nem szökevények, hiszen nem voltak börtönben, és nem az igazságszolgáltatás elől menekülnek, épp ellenkezőleg, tisztázni szeretnék a nevüket az ügyben. Ennek érdekében állítólag már fel is vették a kapcsolatot az illetékes francia bírósággal. A francia kormány azt közölte: semmi köze az ügyhöz.