Kemény pornóra vezetett a Henz ketchup linkje

Fotó: Pixland / Jupiterimages

-

Egyedi címkét akart tervezni, de helyette keménypornó-oldalon találta magát az a német férfi, aki gyanútlanul beszkennelte egy Heinz ketchup QR-kódját.


A Fundorado egy német pornográf oldal, amelyen sokféle szolgáltatás közül lehet ugyan választani, de – Daniel Korell nagy sajnálatára – a ketchupcímke tervezés nincs közöttük.


Korell egy Heinz marketingakcióban szeretett volna részt venni, mikor beszkennelte az egyik üvegen található QR-kódot. A probléma abból adódott, hogy az akció több éve lejárt, és a honlap, amelyre a link vezetett, azóta már nem a Heinz szolgálatában van – írja az Independent.„A maguk ketchupja nem való kiskorúaknak” - írja Korell egy Facebook-bejegyzésben. „Még akkor is, ha régi a palack, rengeteg háztartásban vannak még visszamaradt üvegek. Igazán lefoglalhatták volna a domaint egy pár évre, nem került volna a világ minden kincsébe”.

A Heinz kénytelen volt a Facebookon bocsánatot kérni a mulasztásért, és megígérte, hogy a jövőben megfogadja Korell tanácsát. A cég ráadásul felajánlott a férfinak egy saját címkével ellátott üveg ketchupot.

A Fundorado is megajándékozta Korellt: az ingyen reklámért egy éves előfizetést kapott.