Kellően kompenzálták a korábbi bűnei miatt lemondott alpolgármestert

-

Éva Ferenc, Harkány volt alpolgármestere kedden mondott le mandátumáról, miután elismerte érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben. Ettől még azért maradt feladata a képviselő-testületben, az önkormányzat több bizottságának az elnöke lett.


Három napja mondott le Éva Ferenc tisztségéről, mert kiderült róla, hogy Kiss Lászlóhoz hasonlóan, fiatalabb korában neki is volt egy súlyos köztörvényes ügye, amiről persze, politikusként nem beszélt. Éva Ferenc egy közleményben vallotta be: „súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával" ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről azt mondta, „a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt".


Éva Ferenc azt is írta, hogy az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végezte a munkáját, és a családja, a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés elkerülése végett mond le mandátumáról.

Helyette Harkány képviselő-testülete Kecskeméthy Pál önkormányzati képviselőt választotta meg csütörtökön. Kecskeméthy Pál tisztségéről Baksai Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület egyhangúan, titkos szavazással döntött, tisztségét társadalmi megbízatásban látja el. Döntött azonban még valamiről a testület: Éva Ferencet ugyanis a korábban éppen a múltjának tisztázásáért felszólító Baksai Tamás kompenzálta a lemondásért cserébe. Éva Ferenc elfoglalhatta Kecskeméthy megüresedett helyét a harkányi fürdő felügyelőbizottságában, továbbá a képviselő-testület egyhangúan megszavazta az önkormányzat pénzügyi, városfejlesztési, kulturális és idegenforgalmi bizottsága elnökének is.