Kellemes meglepetéssel készül a hétvégére az időjárás

Fotó: MTI/EPA/DPA / Armin Weigel

-

Vasárnap akár 20 fok is lehet, de egészen keddig biztosan nem lesz okunk panaszra – ígéri a Köpönyeg.hu.


Péntek

Reggel párás, az Alföldön ködös lesz a levegő. Napközben a köd nagy része feloszlik, és ragyogó napsütés ígérkezik, de az Alföldön lehetnek tartósan ködfelhős, párás területek. Reggel 0 fok körüli értékeket mérhetünk, délután 11-16 fok várható (a tartósan párás részeken jóval hűvösebb lesz). Front továbbra sem lesz felettünk.

Szombat

A reggeli párásság megszűnése után kisüt a nap, majd délutántól észak felől felhők sodródnak hazánk térsége fölé. Eső ezekből a felhőkből nem alakul ki. A nyugati szél megélénkül. Délutánra a hőmérséklet 13–17 fok közé emelkedik.

Vasárnap

Változóan felhős, szeles, tavaszias hangulatú időnk lesz. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: több helyen mutathatnak 15 fok feletti értékeket a hőmérők, sőt nyugaton akár 20 fok is lehet. Erős, nyugaton viharos lesz az északnyugati szél.

Hétfő

Hajnalra gyengül a szél, és párássá válik a levegő. Napközben napos idő várható, a ködfoltok megszűnnek. Reggel 4, délután 15 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Kedd

Átmenetileg erősen felhős lesz az ég, elszórtan zápor is előfordulhat. Többfelé megélénkül az északnyugati szél. Folytatódik az enyhe idő: 17 fok körül valószínű a maximum.