Kellemes időnk lesz húsvétkor

Fotó: Columbus, Columbus Museum of Art - John French Sloan: Tavaszi ültetés / Columbus, Columbus Museum of Art - John French Sloan: Tavaszi ültetés

-

A jövő héten meglehetősen változékony marad az időjárás, de a hosszú hétvégére kellemes időt jósol a Köpönyeg.hu.


Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, főleg a középső tájakon többórás napsütéssel. Délnyugaton lehet tartósabb és vastagabb felhőzet. Estétől kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 4, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet.


Kedden a nap első felében erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható eső. Napközben északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és kisüt nap. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. 11 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán dél felől egyre vastagabb felhőzet sodródik térségünk fölé, de eső inkább csak a déli országrészben alakul ki. Nagy területen lesz erős az északi, északkeleti szél. 7 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására egyre többfelé csökken a felhőzet, és süt ki a nap. A felhőátvonulásokból elszórtan fordul elő zápor. Néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, délutántól több felhővel. Záporra kicsi az esély. 10 és 15 fok közé melegszik délutánra a levegő.

A húsvéti ünnepek alatt kevés felhő és sok napsütés várható – a jelen modellfutások szerint. 15 fok körül alakulhat a csúcsérték.