Kell tíz rongy kultúrára?

Fotó: / / /

HÁTTÉR

Tízezer forintot kaphatnak a We Try Budapest résztvevői, hogy kipróbálják, milyen turistáskodni a saját városunkban. A bulihoz csak paypassos bankkártya kell, meg egy kis szerencse. Végiggondoltuk, hogy vernénk el a pénzt kultúrára.


Mozi

Restellni valóan egyszerű megoldás, csak azért merjük felvetni, mert moziba menni jó. Nagy vászon, nagy hang, sok ember. Vicces nyári filmeket tömegben az igazi nézni. Most pedig egy halomnyi ilyen meg éppen. Godzilla városokat pusztít, Amerika kapitány városokat ment meg - igazán lehetne közös filmjük -, az X-men időutazik, és jön az állítólag őrületesen vicces A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt is.

Vígszínház

Könnyűvel kezdtük, komolyabbal folytatjuk. Az évadnak lassan vége van, de még két hétig el lehet csípni előadásokat a Vígszínházban. Akinek a napsütéshez jól megy a pusztulás és a depresszió, 15-én még a Lear királyt is megnézheti. De kiszúrtunk egy érdekesnek tűnő Őfelsége pincére voltam vendégelőadást is.Szépművészeti Múzeum

A színházak sorát, nyugalom lesz még egy, megszakítjuk egy kis múzeummal. Egészen augusztusig meg lehet nézni a Toulouse-Lautrec világa kiállítást, ami már csak azért is érdekes, mert Lautrec csodálatos figura volt. Fülledt párizsi éjszakák, Moulin Rouge, lóverseny, bordélyok, századvég. Ha becsukják a szemüket, tán még Ady Endre is megidéződik.

Műcsarnok

A hét vezérrel fényképezkedő turistákon és a gördeszkásokon átvág, akkor máris a Fekete György által megszállt a Magyar Művészeti Akadémia által igazgatott Műcsarnoknál jár. Itt június negyedikén nyílik az I. Építészeti Nemzeti Szalon, amely izgalmas magyar épületeket ígér. Filmek, tervek, fotók és hús-vér építészek is lesznek.A38

A hajó olyan, mint a mozi. Tudjuk, hogy valójában nem is kell ajánlgatni (nemrég be is jártuk alulról föl, föntről le). Most hétvégén Akua Naru, jövő héten Kelemen Kabátban nyitja meg a nyarat. Lájtosan rock arcoknak lesz Paddy and the Rats, komolyan rock arcoknak meg Korog. Akinek pedig szép a lelke és még polírozna rajta egy keveset, tudunk ajánlani egy Boggie koncertet. A photoshopos klipjére biztos emlékeznek.

Katona József Színház

Vannak dolgok, amire valószínűleg még a csőre töltött, platinaszín bankkártya sem képes. Bármennyire szívesen ajánlanánk, hogy a 10 ezer forintjukat verjék el színházjegyre a Katonában, esélyük sincs.  A jegyek elfogytak, a sor Dunaújvárosig áll, erről már lecsúsztunk. Még az évadzáró színiszlemre talán bejutnak, ha sietnek.


A We Try Budapest a We Love Budapest és a MasterCard együttműködése. Még bőven lehet rá jelentkezni, jár hozzá tízezer ingyen forint. Ebből persze lehetne hamburgert is venni, de hát hamburgert bárki tud venni; bezzeg felkutatni egy ismeretlen, de menő bandát! A legjobb beszámolókat író a kártyatársaság fesztiválnagykövetévé és a We Love gyakornokává válik. A WTB cégcsoportunkon belül készül. Volt már, hogy ittunk a programot gründoló arcokkal. Ezt vehetik az elfogultság beismerésének is.