Kell egy hét együttlét - jön a Mediawave

Fotó: MTI/Nyikos Péter / MTI/Nyikos Péter

-

Már nem fényíró fesztivál, hanem Nemzetközi Film és Zenei Együttlét, de tökmindegy. Április 29. és május 3. között a komáromi Monostori Erődben és előtte a Duna-parton lehet kulturálisan lazulni.


Sőt. A fesztivál terültére még kaját és piát is be lehet majd vinni. A Mediawave-en nemzetközi filmes versenyprogram (animációban erős), rock, blues, kortárs és alternatív jazz koncertek, workshopok, kiállítások és előadások lesznek. Ez maga a művész- és bölcsészparadicsom, a világtól levonulás.

A Mediawave programjairól és arról, szerintünk mit nem szabad kihagyni, itt írtunk részletesen. Például lesz hagyományos andalúz koszt, az előzsűri több mint 1500 filmből válogatott le 119-et, lent lesz a csodás dokumentumfilm, a Szerelempatak rendezője és szereplői,  Grencsó István és zenekara pedig a három évvel ezelőtt elhunyt Szabados György jazz-zongoristára emlékezik majd. Ráadásul a március eleje óta futó online filmfesztiválukat április 30-ig még el lehet érni, itt.

Aki most nem tud elmenni messzire, az mehet a Gödörbe. A Mediawave afterpartija egyben a Gödör búcsúja a Central Passagebeli helyétől. A Víg Végnapjaink hétfőtől vasárnapig megy, Sziámival, Colorstarral, slammerekkel, Puszival és Csókolommal, többek között. A Gödört kerestük, mi lesz velük a jövőben, de a nyár után még nem tudják, hol nyitnak ki újra.