Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Kegyetlenül bántalmazta, majd autójával áthajtott a 18 éves lányon

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Ritka brutális gyilkosság történt Ivád külterületén.


A 38 éves gyanúsított korábbról már ismerte az egyébként zárkózott természetű lányt, aki 2015. március 5-én kora délután Salgótarjánban hajlandó volt a kérésére beülni a személygépkocsijába, mivel azt ígérte neki, hogy hazaviszi. A járművel azonban Mátraterenye után lekanyarodott a 23-as főútról, és egy földúton körülbelül 500 métert megtéve Ivád külterületén, a Hideghegy-dűlőben állt meg.

Itt kiszálltak az autóból, vitatkozni kezdtek, a férfi pedig ezt követően egy rúddal többször megütötte a lányt. Ezután egy baltát is elővett, amellyel olyan erős ütést mért a lány fejére, „ami koponyatörést, illetve a koponya egyéb részeinek másodlagos összenyomatásos törését okozta, mely sérülés és a hozzá társuló kivérzéses sokk a sértett néhány percen belül bekövetkező halálát eredményezte” – írta a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

Ezt követően a férfi az autójával ráhajtott a földút szélén keresztben fekvő, magatehetetlen, haldokló lány mellkasára, amivel sorozatos bordatörést, valamint szív- és tüdőzúzódást is okozott. Ezután a járművével távozott a helyszínről.

A Heves Megyei Főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést kiszabását indítványozta.