Kegyetlen K.O. végezte ki az MMA királynőjét

Fotó: AFP / PAUL CROCK

-

Tizenkét győztes mérkőzés után Holly Holm egy fejrúgással végett vetett Ronda Rousey veretlenségének.


„A királynő halott” - írta több amerikai sportoldal is, a szombat éjszakai melbourne-i UFC 193 gála után, melynek főmérkőzése a két veretlen női harcos világbajnoki címért vívott küzdelme volt. A várakozás mértékére, valamint a meccs előtt 12-0-s mérleggel álló Ronda Rousey népszerűségére jellemező, hogy a melbourne-i Etihad Stadionban rendezett gála 56 214 nézővel megdöntötte a 2011-es UFC 129 nézőcsúcsát.

Rousey a sportág legnagyobb női sztárja, aki nem csak szimplán veretlen volt eddig, de igazán komoly ellenfele is alig akadt. Előző négy ellenfele „kivégzéséhez' összesen 130 másodpercre volt szüksége. Erre most jött a szintén veretlen (9-0) korábbi profi ökölvívó karrierje során a világbajnoki övét 18 alkalommal megvédő Holm, és a második menet 59. másodpercében egy fejre mért rúgással letaglózta Rouseyt, miután több nagyon kemény balost is bevitt neki. Rosuey eldőlt, mint egy zsák, a bíró pedig azonnal megállította a küzdelmet.


Holm vs. Rousey


Dana White, az UFC igazgatója a meccs után elmondta, hogy a Rouseyt kórházba szállították, ahogy kiütés után szokás, és az arcát is össze kellett varrni.

„Megpróbáltam mindent beleadni, de ez akkor is őrület! - nyilatkozta a meccs után az immár 10-0-s mérleggel álló Holm.

Az olimpiai bronzérmes, Pekingben a vigaszágon 2008-ban Mészáros Anett ellen ipponnal győző Rousey ezúttal egyáltalán nem tudott dominálni, két perc is eltelt a meccsből, mire először földre tudta vinni Holmot, az álló küzdelemben pedig nem volt esélye a korábbi bokszolóval szemben.

Holm így az UFC második váltósúlyú női világbajnoka. Az övet eddig csak Rousey viselhette, aki hat alkalommal védte meg a címét.