Keddre van egy jó hírünk

Fotó: MTI/Nagy Lajos / MTI/Nagy Lajos

-

A hét közepétől aztán fokozatosan elromlik az idő.


Kedden ragyogóan napos időre számíthatunk, inkább csak a Tiszántúlon növekedhet meg a felhőzet. Eső nem várható. Általában gyenge lesz a légmozgás, de napközben a délkeleti szél megélénkülhet. Reggel hűvös lesz: 5 és 11 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála. Délutánra a sok napsütés hatására 22 fok köré melegszik a levegő. Nagyon kellemes, igazi szeptemberi idő valószínű. A közlekedés feltételei kiválóak lesznek. Front sem terheli a szervezetünket – ígéri a köpönyeg.hu.

Szerdán nyugat felől felhők sodródnak fölénk, ám ezekből csapadék csak a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő. Az északnyugati szél délutántól egyre többfelé megerősödik, északnyugaton és a középső országrészben viharossá fokozódik. Reggel 12, délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök reggel még borongós lehet az idő, majd fokozatosan csökken a felhőzet és szikrázóan napos idő várható. A kezdetben erős északnyugati szél a nap második felére lassan mérséklődik. Nyugaton 19-24, keleten 25-29 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.Pénteken gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég és elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, mellyel hűvösebb levegő kezd áramlani a Kárpát-medence térségébe. 20-25 fok között alakul a maximum.

Hétvégén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Szombaton szórványosan, vasárnap már többfelé lehet eső, zápor, zivatar. Vasárnap kiadós esők is lehetnek. Erős lesz az északnyugati szél, a hőmérséklet tovább csökkenhet: több helyen 20 fok alatt maradhat a csúcsérték.