Keddig lehet jelentkezni középiskolai központi írásbeli felvételire

-

A kérelmet azon középiskolába kell benyújtani, ahol a vizsgát le kívánják tenni.


Az Oktatási Hivatal közlése szerint a középiskolák csaknem fele egyáltalán nem tart felvételi vizsgát a 2016/2017. tanévre való felvételi eljárás keretében. Ezek az intézmények az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolják, illetve veszik fel a tanulókat.

Mintegy 410 középiskola írta elő valamely feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeli felvételi vizsgán. Amelyik tanuló úgy tervezi, hogy februárban majd ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, annak mindenképp részt kell vennie a központi írásbelin.

Jelezték: a középfokú felvételivel és ezen belül a központi írásbeli felvételi vizsgákkal kapcsolatos minden információ megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján - www.oktatas.hu - a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2015/2016. tanév) menüpontban.

A központi írásbeli felvételi vizsgákat a nyolc és a hat évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára 2016. január 16-án 10 órától tartják, a pótló vizsga január 21-én lesz.