Keane szenzációsnak találja a lábtörő szerelést

Fotó: AFP / JOHN THYS

-

A ManUnited egykori rosszfiúja, Roy Keane több kemény belépőt látna a meccseken, de Howard Webb játékvezető is megvédte Hector Moreno lábtörő becsúszását.


Roy Keane, a ManUnited egykori kőkemény középpályása védelmébe vette Hector Morenót, aki a Bajnokok Ligája idei első játéknapján kettős lábtörést okozott Luke Shaw-nak. Keane „szenzációs szerelésnek” nevezte az esetet, amely után Shaw-ra műtét, és legalább féléves lábadozás vár.

„Szerintem szenzációs szerelés volt, imádom a játék fizikális részét – nyilatkozta az ITV-nek Keane. – Mindig érdemes megfigyelni a játékosok reakcióját, mert közel vannak a történésekhez, így ők a legjobb bírók. Nem tartották durvának a szerelést közvetlenül utána. Amikor egy focista nagyon gyorsan érkezik, abból könnyen sérülés lesz. Csodálom, hogy ebből nem lett súlyosabb.”Keane maga is meglehetősen kemény fickó volt, egy 2001-es manchesteri derbin brutálisan beleszállt Alfe-Inge Holand jobb térdébe, ráadásul szándékosan.

De nem csak Keane, hanem a 2010-es vb-döntő angol játékvezetője, Howard Webb is megvédte Morenót, valamint a meccset dirigáló Nicola Rizzolit, aki nem adott lapot a mexikóinak. „Shaw sérülése valóban szörnyű, de a bíró jól döntött. Moreno kinyújtotta a jobb lábát, és tisztán a labdára ment vele, míg a bal lába eltalálta ugyan az ellenfelet, de nem szándékosan” – elemzett Webb.Louis van Gaal, a ManUnited edzője feldúlt volt, és azon is kiakadt, hogy Morenót a meccs legjobbjának választotta az UEFA. A klub szerint ez „furcsa, csalódást keltő érzéketlenség” volt a szövetség részéről.

„Este felhívtam Luke-ot, úgy éreztem, nagyon erős, ami jó jel” – mondta Van Gaal nap közben, ám azóta kiderült, hogy a szerdán Eindhovenben megműtött játékosra pénteken újabb operáció vár.