Katonákat szállító busz mellett robbantottak Törökországban

Fotó: AFP / IHLAS NEWS AGENCY

-

Egy népszerű síparadicsom közelében támadtak a merénylők.


Autóba rejtett pokolgép robbant egy hétvégi kimenőn lévő katonákat is szállító autóbusz mellett a törökországi Kayseriben, a helyi egyetemnél. A merényletben 13 katona meghalt, 48 pedig megsebesült - közölte a török hadsereg.

A buszon a török hadsereg kommandós dandárjának katonái utaztak - írja az Al Jazeera.A robbanás ereje összeroncsolta a buszt, és a jármű kiégett - írja a BBC. A robbanószerrel megrakott autó balról közelítette meg a megállóban álló buszt. A buszon utazó katonák civil ruhában voltak.

A török kormány átmeneti és részleges hírzárlatot rendelt el a közrend érdekére és nemzetbiztonsági megfontolásra hivatkozva. Arra utasították a sajtót, hogy tartózkodjon minden olyan részlet közlésétől, amely "pánikot kelthet a lakosságban, és amely terrorista szervezetek céljait szolgálhatja".Kayseriben van Törökország egyik legnépszerűbb síparadicsoma.Törökországban az idén az Iszlám Állam és a kurdok több pokolgépes merényletet is elkövettek. Egy hete az isztambuli merényletben - amit állításuk szerint a kurdok követtek el - 44-en haltak meg.