Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját

Fotó: MTI / Marjai János

-

A lobogót Áder János köztársasági elnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel.


A ceremónián Áder János mellett részt vett Kövér László házelnök, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a kormány több képviselője, továbbá állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői, valamint családok, civilek százai.
A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek tették le katonai esküjüket.

A magyar állam stabil pont a változó világban - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombaton. Simicskó István kiemelte: új biztonsági kihívások jelentek meg, mint például a tömeges bevándorlás és a terrorcselekmények növekvő száma. A legfontosabb a magyar emberek és Magyarország biztonságának garantálása, ehhez elengedhetetlen a Magyar Honvédség megerősítése.

A központi programok között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, a Clark Ádám téren pedig egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat tűzijáték zárja a fővárosban.