Katicabogérként repült közelebb Rióhoz Földházi Zsófia

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-

Földházi Zsófia ezüstérmet nyert az öttusázók kecskeméti világkupaversenyén. A győzelmet a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko harcolta ki, míg harmadikként a francia Julie Belhamri végzett.


Földházi az idény első két vk-fordulóján, Kairóban és Rio de Janeiróban egyformán negyedikként zárt, szombati sikerével pedig tovább növelte esélyét arra, hogy a világranglistáról olimpiai kvalifikációhoz jusson.

„Küzdelmes nap volt, a kemény mezőnyben elfáradtam, de büszke vagyok rá, hogy közel álltam tavalyi itteni elsőségem megvédéséhez – értékelt Földházi. – Két negyedik hely után végre érmet szereztem a világkupában. Az olimpiai kvalifikációról annyit mondhatok, hogy gyűjtögetem a pontokat, mint a katicabogár, és bízom benne, hogy tényleg közelebb kerültem a kvótához.”


Így örült a kecskeméti ezüstnek


„Nagy küzdés volt, a kombinált számban különösen – mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. – Eddig is biztosak voltunk abban, hogy Zsófi megszerzi majd a kvótát, ezzel az ezüstéremmel pedig ez még biztosabbá vált” – tette hozzá.