Kati néni: Seprűvel a kezemben fogok meghalni

Fotó: / / /

-

Kati néni csendben teszi a dolgát: ápolja súlyosan beteg férjét, közben egy fiúcsapatot edz a Vasasban. Ha kell, elmegy unokája, Benji fogadóórájára vagy eteti a csillaghegyi házuk kertjében a cinkéket.


Öt kutyája, két kanárija és egy macskája van a kajakos sikeredzőnek, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak, aki 73 évesen is kirobban az erőtől.

„Nincs egy perc nyugtom. Edzőtáborba megyek a fiúkkal, hogy tudjam, jó helyen vannak, hogy biztos legyek benne, az edzések között pihennek, és nem csatangolnak. Áldozatot hozok értük, miközben a férjemnek otthon szüksége lenne rám” – utalt a Borsnak a sikeredző arra, hogy férje, Fábián László 2011 szilveszterén agyvérzést kapott, azóta ápolásra szorul.


Kati néni elnyűhetetlen


Kati nénit otthon egy himalájai perzsa macska, két kanári és öt kutya boldogítja. A kutyákat az utcáról fogadta be, a napokban egy hatodik is kellette magát, de fájó szívvel otthagyta az utca közepén. Reméli, hogy valaki felvette.


Mindig azt gondolom, hogy seprűvel a kezembe fogok meghalni, annyit takarítok a kutyák után.

Nem véletlen, hogy ennyire szeretjük az állatokat. Ők nem csapnak be, nem szólnak vissza, nem tesznek semmi rosszat, csak szeretnek és ragaszkodnak. Sok velük a gond és a bosszúság, de az öröm is.”


A legutóbbi kutyabefogadások alkalmával lánya nagyon ellenkezett, nem akart több kutyát, hiszen fáj neki, amikor elveszítik az egyiket. „Móni, nekem ez a kutya kell, nézz rá, milyen jó és szép, mondtam a lányomnak, aztán hozzátettem: legfeljebb, ha meghalok, altassátok el, és tegyétek be a koporsómba. Mondanom sem kell, pár nap elteltével az egész család odavolt az új kutyusokért” – mesélte Kati néni.


Lánya, Móni edzőként is segíti Kati nénit


Egyik tanítványa, Kammerer Zoltán a hatodik olimpiájára készül, de fogadást kötött vele, hogy melyikük bírja tovább, így sarkallja a kajakost a hetedik olimpiájára.