Kate Winslet fényképezi le a magyar exminiszterelnök kivégzését

Forrás: AFP

-


Kate Winslet alakítja Lee Millert egy életrajzi filmben, amely a modellből lett fotós fiának, Antony Penrose-nak a könyvén alapul. Miller élete kalandos és fájdalmas volt: tizenkilenc évesen modell lett az USA-ban, majd Párizsba költözött, ahol Man Ray tanítványa, munkatársa és párja lett.


Divatfotókat készített, a szürrealista mozgalom tagjává vált, majd a második világháború kitörése után haditudósítóvá avanzsált, fotókat készített többek közt London bombázásáról és a buchenwaldi és dachaui koncentrációs táborokról. A háború befejeződése után Magyarországon is járt, és '46-ban megörökítette az egykori nácibarát miniszterelnök, Bárdossy László golyó általi kivégzését is.

A látott borzalmak azonban rajta is nyomot hagytak: depressziós lett, és alkoholproblémákkal küzdött. 1977-ben halt meg rákban.

A filmnek még nincs rendezője, de a produkció rendelkezik a könyv megfilmesítési joga mellett Miller fotóinak és naplóinak felhasználási jogával is, és Winslettel a csapatban valószínűleg nem lesz túl nehéz tető alá hozni a projektet.