Kardos támadás egy svéd iskolában

Fotó: MTI/EPA/TT NEWS AGENCY / Stig Hedström

-

Több diák megsebesült, egy tanár meg is halt a legfrissebb hírek szerint. A támadót műtik.


Egy maszkos ember karddal támadott a diákokra egy nyugat-svédországi iskolában csütörtökön, több embert megsebesített - közölte a helyi rendőrség. Az Independent úgy tudja, hogy a támadás Trollhättan városában történt, a Reuters a városka Kronan iskoláját említi, ahonnan hazaküldtek mindenkit.

Az elkövetőt a rendőrök meglőtték, állapotáról és a támadás részleteiről egyelőre nem adtak további tájékoztatást. Bár az első sajtóhírek arról szóltak, hogy a támadó meghalt, azóta kiderült, hogy egyelőre az életéért küzdenek az orvosok.A Ttela.se friss információi szerint egy tanár belehalt a sérüléseibe, míg két diákot, egy 11 és egy 15 éveset jelenleg is műtenek. Ezt utóbb a kórház is megerősítette.

A The Guardian beszámolója szerint a húszas éveiben járó támadó, délelőtt 10 körül érkezett meg az iskolához. “Amikor először megláttuk, azt hittük ez csak egy cikk. Maszkot viselt, fekete ruhában volt és hosszú kardot viselt. Voltak diákok, akik vele akartak menni és meg akarták fogni a kardját” - mondta egy diák a svéd médiának. Egyesek szerint Star Wars, mások szerint halloweeni maszkot viselt a támadó.